sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Koivulan väki lomaili, mutta muuttotarkastustavoitteena 31.7.2012

Päädyttiin sitten siihen, että lähdettiin kuin lähdettiinkin mökille muutamaksi päiväksi relaamaan ennenkuin todenteolla kääritään hihat tavoitteena saada puitteet kuntoon muuttotarkastusta varten kuun loppuun. Ajankohta on aika tarkalleen sen kuukauden myöhässä Samin haverista johtuen. Energiaa keränneinä jaksetaan sitten rutistaa kohti tavoitetta! Mullakin on lomaa koko tämä kuukausi, joten päästään viettämään aikaa raksalla.

Eilen iskä tuli avuksi kun käytiin rautakauppakierros hankintojen parissa ja varastolta hakemassa aiemmin hankittua tavaraa eli kodinhoitohuoneen kalusteet ja pesuhuoneen laatat. Olihan niissä melkoinen roudaaminen. Laitettiin ne saunaan ja pesuhuoneeseen niin päästään tekemään KHH-kaapiston pystytyksiä heti kun katto on loppuun paneloitu. Aloitettiin panelointi iskän kanssa eilen ja tänään talkoissa Kartsa ja appiukko päättelivät homman. Iskä maalasi toisen kerroksen meidän makkarin maalia (mä muuten ostin sen tapetin, joten tapiseerausta edessä, kyseessä on vinyyli, joten saa vetää liimaa suoraan seinälle, kohdistustakin tulee harjoittaa, tapetti on niin ikään Cellon valikoimaa, Florient nimeltään)














Tänään saatiin talkoilemaan yöksi jääneen iskän lisäksi tosissaan appiukko ja Karin sekä Joni. Pojat muuten kasasi eilen trampan. Nyt on sitten taas jokaisen lapsiperheen tunnusmerkki pihan kulmalla. Vähän on vaarallinen paikka, mutta toivotaan ettei satu mitään havereita. Takapiha olisi ollut parempi mutta siellä on niin savinen pinta louhintamurskeen päällä, että ei sitten sinne laiteltu. Lapset sai tarkat ohjeet pitää entistä enemmän huolta siitä, että yksi kerrallaan pompitaan.













Joni ja iskä otti koppia etuterassin aluslaudoituksesta.














Sami oli päivän päämuonitusvastaaa (talkoolaisille oli tarjolla grilliherkkua ja kinkkumakaroonisalaattia), mutta ehtipä tuota myös mm. keittiö-olohuoneeseen viritetyille haki-telineille korkean osan paneelia iskemään.

















Mä tsuppasin vähän siellä ja täällä, maalailin terassinkamppeita, vessan malja-altaan alle tulevaa pikkukaappia ja välillä vähän paneelinlaitossakin tuli oltua. Niin ja maalasin myös kolme uutta vaihtoehtoista ulkoseinäväriä talonkulmalle. Taidetaan ottaa tuo ylimmäinen (617X). Appiukkoa lainatakseni on eniten vanhan pappilan sävy :-)













Hieno talkoopäivä, helppo on siis hymyillä ja täytyy sanoa, että tykkään todenteolla kuistista nyt kun se alkaa olla myös aluskatteessa. Pitää nyt miettiä tuleeko siihen lainkaan harmaata (otsalauta) vai jääkö koko alus valkoiseksi? Sähkömies pääsekin sitten laittamaan loputkin ulkovalot, tuossa kulmalla näkyy nyt yksi noista valoista, jotka hankittiin melkoisen Kärkkäis-kiemuran kautta Starkista, aika perussettiä, mutta saatinpa edullisesti sarjaankytkettävät, eiköhän noista valoa saada. Kuistille tulee sitten kolme sellaista valkoista kattovalaisinta.





















PS. pääsin "ulkoiluttamaan" Jetta-liiviä, joka oli jäänyt meiltä kämpille aikalailla käyttämättä ja jota olisi eilen todenteolla tarvittu kun "panikoitiin" iskän kanssa kodinhoitohuoneen paneloinnissa, ettei tiputella vasaroita laattalattialle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti