torstai 12. tammikuuta 2012

Talvi tuli?

Siitä saakka kun kävi selväksi että meille tulee ns. talvi talopakettitoimitus, olen julistanut että lunta tulee tänä talvena vasta viikon 8/2012 jälkeen. Ihan oikeeseen en osunut, mutta eipä tuota pysyvää tai häiriöksi olevaa lunta ole juurikaan tänä talvena ollut. Nyt ollaan kuitenkin jo miltei viikko maa valkoisena. Miten tässä näin pääsi käymään?

Arvata saattaa, että meillä on Koivulan hommien kanssa päästy tosi paljon vähemmällä, kun lumi on pysynyt aika vähissä. Viime viikovaihteessa ja tällä viikolla lumihommia on kuitenkin jouduttu jo tekemään useampaan kertaan. Auts mikä homma! Pakkaslumien kanssa on vielä suhteellisen kevyttä joten on tosi hyvä että tuli maanantaina huhkittua oikein urakalla, nyt nollakelillä olisi pressupeitteiden ja talonympäristön puhdistuksessa tullut entistä enemmän äitiä vai pitäisikö sanoa mönkijää ikävä.

Hakusana mönkijä onkin meidän nettihittien ykkönen viimeiseltä kolmelta viikolta ellei pidemmältäkin. Samilla on suorastaan mönkijä-kuume. On me toisaalta puutarhatraktoreita tai vastaaviakin katseltu, mutta mönkijä lumilevyllä ja vinssillä on se kuumeen suurin aiheuttaja. Enkä oikeestaan ihmettele, on noissa lumihommissa tekemistä ja jos totta puhutaan niin jatkossa sitä on vielä enemmän. Kun sitten joskus saadaan ratsastuskenttäkin aikaiseksi, en usko että sen lumikolaajiksi löytyy hirveästi vapaaehtoisia. Eli we need wheels! Sama vika vain kuin autokaupoilla, aina löytyy jotakin vikaa tai sitten hinta nousee taivaisiin. Haussa on nelivetoinen traktorimönkijä tyyppinen peli. Muutama Polaris meni alkuvaiheessa hyvällä hintaa taas nenän edestä kun ei tajuttu toimia heti :-(

Nyt kun kaikki on valmista yritettiin, josko talotoimitusta olisi saanut sen pari viikkoa aikaistettua, mutta valitettavasti sen suhteen näyttää huonolta. Olisihan se ollut aina pari viikkoa kevättä kohti lisää aikaa sisähommille. Me sovittiin Jetan kanssa, että palataan tarkemmin toimitusaikaan, mutta ehkä olisi pitänyt herätä tähän vielä aikaisemmin, heti kun kävi selväksi, että perustusten aikataulussa pysytään kohtuu hyvin. Toivottavasti tästä saataisiin positiivisia uutisia tuonnempana! Tellingit asennusporukkaa varten tulisi vielä saada hankittua jostain. Vuokratako vai ostaa, sitä tässä pohditaan parhaillaan.

Ollaan pyydetty myös sähkötarjouksia, suunnitelmathan meille tuli talotehtaan kautta, tai niiden alihankkijalta. Ensimmäinen sähkötarjous kolahtikin emailiin jo, jotain aivan muuta kuin meidän talotehtaan edustajalta aikanaan saamat arviot, tarkalleen ottaen kolminkertainen summa. Toivottavasti tässä kohtaa puhutaan ääripäästä. Neljää tarjousta odotetaan vielä so we'll see... Jos sähkötarjous oli yläkanttiin niin ensimmäinen lattiavalutarjous sen puoleen oli onneksi reippaasti alle puolen siihen budjetoidusta. Tuo kustannuslaskentapuoli tällaisessa projektissa on muutenkin suhteellisen haastavaa kun ei ole mikään alan ammattilainen. Vielä mennään jotenkin niissä raameissa mitkä on asetettu, mutta ainakin jos näitä rakentajablogeja lueskelee ja tuttuja kuuntelee niin on enemmän sääntö kuin poikkeus, että yli menee että paukkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti