perjantai 17. helmikuuta 2012

Koivulan torppa

Keksin vihdoin miten saan pdf-muotoisista Jetta-talomme piirustuksista kuvamuotoisia, joten tässä niitä nyt tulee.

Lähdetään liikkeelle julkisivusta itään, siltä löytyy meidän pääsisäänkäynti. Talomallihan on Koivulan muunnos, mutta terassi on Malvikki nimisestä mallista. Minua on aina kiehtonut tuollainen katos, niinpä sellainen piti saada, eikä se ollut mikään ongelma. Perus Koivulaa paitsi pidensimme myös poistimme kaikki erkkerit. Ne eivät ole meidän juttu. Ikkuna-malliksi valikoitui tuo ylä-ruudullinen ristikolla. Jos alkaa tuntumaan siltä, että ristokko tympii, saa ne napsittua helposti pois. Ristikot nimittäin on irrotettavia, näppärää jo ihan ikkunanpesun kannaltakin! Käytiin katsomassa yhtä Jettaa meidän kylillä ennen kaupantekoa ja siihen oli otettu paksumpi vaakapaneeli ulkoverhoukseksi, näytti melkein hirreltä. Mekin sijoitimme tuohon 28x195 mittaaan. Talliin ja autokatokseenkin piti sitten saada vaakapaneeli, se ei ollut Meriitihallien vakiotoimituksessa, mutta mahdollista kuitenkin. Niihin tulee tosin peltikatto, vaikka talossa onkin Bendersin tummanpunainen tiili.



Seuraavassa kuvassa on näkymä kodinhoitohuoneen ovelta, eli samalla kyseessä on saunan vilvoitteluovi. Kun hartiapankki antaa myöden, tarkoitus olisi rakentaa taloa kiertävä terassi tältä ovelta aina länsipuolella olevalle olohuoneen ovelle saakka. Jos jostain kukkarosta joskus löytyy lisää, tulee pihasauna ja tupa lounaskulmalle.



Tässä tosiaan tämä "takapuoli" eli länsisuunta. Täällä pihapiiri venyi paljon pidemmälle kuin oli tarkoitus kun jouduttiin tekemään sitä louhintaa. Siinä onkin varmaan vielä hommaa, kun maaurakointivaiheessa niitä järkäleitä ei nyt ihan lopulliseen paikkaan taidettu asetella...Alkuperäinen ajatus oli, että jätetään pihasta suurinosa alkuun hyvinkin luonnontilaiseksi, mutta se levisi nyt vähän joka suuntaan tosiaan sen kivien possauttelun vuoksi. Tuossa näkyy myös tuo Bender-väri ja yksi vaihtoehtoinen julkisivun sävy.



Tssä puolestaan pohjoisen pääty eli nuo ikkunat ovat isojen lasten huoneiden.



Julkisivuvärin olisi tosiaan määrä olla jonkinlainen harmaa, sitä oikeaa ei ihan vielä ole tullut eteen, mutta tässä sormiharjoitelmaa kattoväri-harmaasävyt. Talo tulee pohjamaalissa, mutta kyllähän se pitäisi lopulliseen asuunsa varmaankin kesän lopulla saattaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti