tiistai 7. helmikuuta 2012

Ups, se piippu

Kaipa se on enemmän sääntö kuin poikkeus, että jotain unohtuu. Meidän tapauksessa unohtumaan pääsi piipun ja takan vahvikevalu. Kyllä se jossain määrin laittoi harmiksi, kun tuossa aikana ilman pakkasia ja lunta olisi ollut moneen kertaan mahdollista kyseinen valu hoitaa, vaan ei. Tänään sitten saapui Sälinkään Betonin pumppuauto tuomaan kuution verran betonia täyttämään Samin tekemää muottia, tai no 0,7 kuutiota meni muottiin ja loput permannolle. Kuutio kun oli vähin määrä mitä suostuivat tuomaan. Näillä keleillä ei kuitenkaan ollut mitään mieltä lähteä läträämään veden ja myllyn kanssa, vaikka kuvetta saikin kaivaa vähän enemmän kuin itse tehtäessä.

Pikkulämppäri pääsi ensimmäiseen tosipaikkaansa pitämään lämpimänä valua jotta se kuivuisi eikä jäätyisi. Tätä tarkoitusta varten Sami teki tuplateltan valun päälle.



Meidän piippu on muuten On-Piippu Se on Jetta-pakettiin kuuluva kevytsorabetoniin valettu yhtenäinen piippu saumattomalla teräshormistolla.

Takan kanssa ollaan pattitilanteessa. Me haluttaisiin lämpiöuunillinen takka, ja jäätiin siihen oletukseen, että Tiilerin Funkkis Mikaelin saisi jatkossa myös alaliittymällä, sellaisen varaus nimittäin tuli meidän piipuun. Kävi kuitenkin ilmi, että Mikaeliin tulevaisuudessa saatava liitos tulee jonnekin 1,9 metrin korkeudelle. Seuraavana ilmeisesti siis vuorossa hyvän muurarin löytäminen, joka hoitaisi homman alusta loppuun. Vinkkejä otetaan vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti